De Praktijk

Dierenartsenpraktijk Het Werft heeft alles om uw dier optimaal te behandelen.

Gescheiden wachtruimtes


De wachtruimtes hebben we zo aangenaam mogelijk gemaakt met veel licht, een tof interieur en relevante info over uw dier. Om het wachten ook voor uw dier zo comfortabel mogelijk te maken hebben we een aparte wachtruimte voorzien voor kat en hond. Op deze manier kunnen ze elkaar niet zien en wordt stress tot een minimum beperkt . 

Consultatieruimtes


In deze ruimtes wordt uw dier onderzocht en nemen we rustig de tijd om alles met het baasje te bespreken.

De consultatietafel is in de hoogte verstelbaar en is voorzien van een weegschaal. Uw dier wordt dus gewogen terwijl het op de tafel wordt onderzocht. Voor grote honden is het een makkelijkere opstap dan een kleine aparte weegschaal die vaak wiebelt.

De praktijk beschikt ook over een microscoop zodat een eerste beoordeling van oorswabs, puncties van een gezwel, … in huis kunnen gebeuren. Specifieke onderzoeken zullen uiteraard doorgestuurd worden naar het labo.

Een centrifuge maakt het mogelijk om al een eerste urine- of bloedonderzoek te doen.


Operatiekamer


Indien uw dier een operatie moet ondergaan is het bij ons in goede handen. We beschikken over een goed uitgeruste operatiekamer mèt gasanaesthesie. Wat is hier het voordeel van: de dieren worden tijdens de operatie voorzien van een tube in de luchtpijp die er voor zorgt dat ze extra zuurstof krijgen. Gasanaesthesie is de veiligste manier om een dier in slaap te houden tijdens een ingreep.

Er is ook een zeer goede monitoring aanwezig. Wat doet dit apparaat juist: het vertelt ons of het dier gedurende de operatie steeds voldoende zuurstof krijgt en dat het hartritme en de ademhaling in orde zijn. Dit verkleint het risico voor de patiënt aanzienlijk aangezien de verdoving onmiddellijk kan aangepast worden indien één van deze zaken niet in orde is. 

We beschikken ook over een professionele dentale unit. We zijn dus voorzien om op de best mogelijk manier de tandverzorging van uw hond, kat, konijn of ander huisdier uit te voeren.

RX ruimte


Dankzij ons moderne RX toestel kunnen we haarscherpe digitale RX-opnamen maken. Het programma werkt steeds met de laatste nieuwe versie waardoor de opnamen nog beter zijn.

Hospitalistatie ruimtes


Het is natuurlijk nooit leuk om je dier te moeten achterlaten bij de dierenarts, maar soms is het noodzakelijk. We hebben geprobeerd om hun verblijf hier dan zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Onder andere door de hospitalisatie voor hond en de kat gescheiden te houden. Een blaffende hond naast je is immers niet erg bevorderlijk voor een goed genezing.

In de katten hospi wordt ook gewerkt met een verdamper die geurstoffen afgeeft om zo het stressniveau te verlagen.

De kooien zijn gemaakt van een kunststof en niet van RSV; dit is voor de dieren een aangenamer materiaal om in te zitten, er is minder galm en het voelt warmer aan.

Natuurlijk kan een bezoekje van de baas soms wonderen doen. Bezoek is steeds mogelijk, mits een telefoontje op voorhand.